This post has been de-listed
It is no longer included in search results and normal feeds (front page, hot posts, subreddit posts, etc). It remains visible only via the author's post history.
Såhär lagom till när grönkålen har blivit klar för att skördas är det lämpligt att ge varandra schyssta tips om hur vi kan tillaga våran grönkål till julen! Ge varandra gärna tips om hur du gör med den!
PS. Glöm inte meetuppen nästa Fredag på Bar och mat!
Du behöver:
- En påse grönkål
- Shitake svampar eller champinjoner ung. två händer
- en eller två röda chilifrukter (En habanero går också bra)
- Vitlök
- smör
- Salt
- peppar
- socker
- grönsaksbuljong
Alright. Du har kokat grönkål förrut? Javisst! Spara lagen för det är av den vi gör soppan på! Bro-pro tips: Använd grönsaks buljong eller minska saltmängden! Morsan kokade alltid sin grönkål med stora mängder salt i och då blir det inte alls gott. Är du vegetarian och kokar bönor kan det vara gott att också använda vattnet som blev över där ifrån. Kikärtor gav en speciell smak som jag uppskattade!
om du inte har kokat grönkål förrut gör så här:
Ta ut och rensa kålen, skär av stammen och använd bladen. Släng ner bladen i en metallsil och sänk ner den i kokande vatten. När all kål har kokat klart packar du ner den i plastpåsar för att tillagas på julafton.
Vattnet vi har använt för att koka grönkålen är vad vi använder som grund i soppan.
Fin hacka löken, vitlöken, svampen och Chilipepparn/Habaneron. Fräs det i en panna med en klick margarin och strö socker över så att det blir lätt karamelliserat.
Släng över dem frästa ingridienserna i kastrullen med vattnet som blev över från grönkålskokningen.
Servera med färskt grovbröd smör och ost!
Subreddit
Post Details
- Posted
- 12 years ago
- Reddit URL
- View post on reddit.com
- External URL
- reddit.com/r/Halmstad/co...